Alles wat je moet weten over de Londen Metro

Alles wat je moet weten over de Londen Metro
10 juli 2023 london
In Londen

Reizen met de Londen Metro, ook wel bekend als de ‘London Underground’ of ‘tube’, is een van de meest efficiënte manieren om je te verplaatsen in de bruisende hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1863, is het de oudste ondergrondse treinstelsel ter wereld en vervoert het dagelijks zo’n drie miljoen mensen. Maar hoe navigeer je nu het beste door dit uitgebreide netwerk? We vertellen je er alles over!

Reizen met de metro Londen: wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende manieren om als toerist te reizen met de metro in Londen. De meest gebruikelijke zijn de Visitor Oyster Card en de Travel Card. Beiden hebben hun eigen voordelen, dus het is belangrijk om te kijken welke het beste bij jouw reisplannen past.

Hoe werkt de Londen Oyster Card?

De Oyster Card is een handig betaalmiddel als je van plan bent om veel gebruik te maken van het openbaar vervoer. Je laadt de kaart op met een bepaald saldo en je bent klaar om de stad te verkennen! Het tegoed kan je gemakkelijk opladen bij meer dan 3000 verkoop- en oplaadpunten. De Oyster Card is niet alleen geldig voor de metro, maar ook voor de trein, bus en tram. Let wel op, dit is niet altijd het geval, dus het is verstandig om dit van tevoren te controleren.

Wat is de Travel Card?

Als je slechts een paar dagen in Londen verblijft, dan is de Travel Card wellicht een betere optie. Met deze papieren kaart kan je maximaal zeven dagen lang onbeperkt reizen. De Travel Card is niet alleen geldig voor de metro, maar ook voor de trein, bus en tram.

Contactloos betalen met je bankpas

Hoewel het mogelijk is om contactloos te betalen met je bankpas, raden we dit over het algemeen af. Je bank brengt namelijk per transactie internationale bankkosten in rekening, waardoor je uiteindelijk meer betaalt dan wanneer je een Oyster Card of Travel Card gebruikt.

Ontdek Londen met de londen metrokaart

De londen metrokaart is je beste vriend tijdens je bezoek aan deze bruisende stad. Het metrostelsel van Londen is opgedeeld in zes zones, waarvan zone 1 zich bevindt in het centrale deel van het centrum. Hier zijn bezienswaardigheden zoals de Londen Eye, Buckingham Palace en de Big Ben gelegen. De zones 2 t/m 6 vormen de ringen rondom het centrum, wat duidelijk te zien is op de metrokaart.

Zones metro Londen

De zone metro londen is een eenvoudige manier om je weg te vinden in de stad. Zone 1 bevat de meeste toeristische attracties, terwijl de zones 2, 3 en 4 de omliggende gebieden omvatten. De zones zijn duidelijk aangegeven op de londen metrokaart, waardoor je gemakkelijk kunt zien in welke zone je je bevindt en hoeveel je reis zal kosten.

Zone 1 en zone 2

Zone 1 en zone 2 bevatten de meeste bezienswaardigheden die je wilt zien tijdens je bezoek aan Londen. Zone 1 omvat onder andere de City of London, Camden, Hackney, Islington, Kensington & Chelsea, Lambeth, Southwark, Tower Hamlets en Westminster. Zone 2 omvat delen van de genoemde gebieden, maar voegt daar ook Greenwich, Hammersmith & Fulham, Lewisham, Wandsworth en andere delen van Westminster aan toe.

De twaalf metrolijnen van Londen

Naast de zones, zijn er ook twaalf metrolijnen die je door de stad vervoeren. Elke lijn heeft zijn eigen kleur op de londen metrokaart, waardoor je gemakkelijk kunt zien welke lijn je moet nemen om bij je bestemming te komen. Van de bruine Bakerloo line tot de turquoise Waterloo & City line, er is altijd een metrolijn die je naar je bestemming brengt.

Bereikbaarheid bezienswaardigheden Londen

Met de londen metrokaart in de hand zijn alle bezienswaardigheden van Londen binnen handbereik. Of je nu Buckingham Palace wilt bezoeken, een wandeling wilt maken over de Tower Bridge of de prachtige St. Paul’s Cathedral wilt bewonderen, de metro brengt je erheen. Let op: de metrohaltes hebben niet altijd dezelfde naam als de bezienswaardigheden, dus het is handig om vooraf te controleren welke halte het dichtst bij je bestemming ligt.

Met deze informatie ben je klaar om op ontdekkingstocht te gaan in Londen. Vergeet niet om je londen metrokaart bij de hand te houden en geniet van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft! Of je nu kiest voor de Oyster Card of de Travel Card, beide opties maken het reizen met de Londen Metro eenvoudig en efficiënt. Zorg ervoor dat je van tevoren goed nadenkt over welke kaart het beste bij jouw reisplannen past, zodat je optimaal kan genieten van alles wat Londen te bieden heeft!

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*