Maandenlang geen treinen Londen Amsterdam door werkzaamheden?

Maandenlang geen treinen Londen Amsterdam door werkzaamheden?
9 juli 2023 london
In Londen

Vanaf juni 2024 zal er mogelijk maandenlang geen trein Londen Amsterdam rijden. Dit is een gevolg van grootschalige werkzaamheden aan station Amsterdam Centraal. De Eurostar, de trein die je normaal gesproken naar Londen brengt, zal tot uiterlijk mei 2025 niet kunnen vertrekken vanuit Amsterdam. Maar geen zorgen, we gaan je helpen om alternatieven te vinden.

Waarom geen trein Londen Amsterdam?

De werkzaamheden aan station Amsterdam Centraal nemen zoveel ruimte in beslag dat er geen plek meer is voor paspoort- en bagagecontrole door de marechaussee. Deze controles zijn noodzakelijk omdat Groot-Brittanniƫ geen onderdeel is van de Schengen-douanezone. Het is natuurlijk een flinke tegenvaller, maar wees gerust, er zijn andere manieren om naar Londen te reizen.

Alternatieven voor de trein naar Londen

Hoewel de situatie ongemakkelijk is, vooral voor degenen die regelmatig de trein Londen Amsterdam gebruiken, zijn er andere opties. Het is nog niet duidelijk waar passagiers dan wel moeten opstappen voor de trein naar Londen. Mogelijk moeten mensen instappen in Brussel. Hoewel dit een omweg kan zijn, is Brussel een geweldige stad om te bezoeken, dus waarom niet van de situatie profiteren en een tussenstop maken? Een andere optie is vliegen. Hoewel dit misschien niet de voorkeur heeft vanwege milieuoverwegingen, is het een snelle en efficiƫnte manier om naar Londen te reizen. En wie weet, misschien vind je een geweldige deal die het extra aantrekkelijk maakt.

Wat betekent dit voor de toekomst van de trein Londen Amsterdam?

Hoewel deze situatie tijdelijk is, roept het vragen op over de toekomst van de treinverbinding tussen Amsterdam en Londen. De Eurostar is een succesvolle dienst en het is teleurstellend dat deze voor zo’n lange periode niet beschikbaar zal zijn. Maar wees gerust, de Eurostar zal na de werkzaamheden weer in volle glorie rijden. We hopen dat deze informatie je helpt bij het plannen van je toekomstige reizen naar Londen. Hoewel de situatie niet ideaal is, zijn er nog steeds veel manieren om naar Londen te reizen. En wie weet, misschien ontdek je wel een nieuwe favoriete manier om te reizen!

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*