Openbaar Vervoer in Londen

Snel en eenvoudig!

Openbaar vervoer in Londen

Eenvoudig reizen met het openbaar vervoer Londen..

openbaar-vervoer-londen-undergroundLonden beschikt over een uitstekende infrastructuur voor wat het openbaar vervoer Londen betreft. Alleen al in Central London zijn er dan ook zomaar even 63 verschillende metrostations terug te vinden. Dit zorgt er voor dat je als reiziger altijd de mogelijkheid hebt om op een efficiënte manier alle uithoeken van Londen te ontdekken. Ben je niet zo’n fan van de metro? In dat geval biedt het uitgebreide busnet een waardig alternatief. Een busrit is een stuk voordeliger, maar je moet er wel rekening mee houden dat ze vaak vast komen te zitten in het drukke Londense verkeer. Hierdoor kan je zomaar meer tijd verliezen dan je lief is.

Rivierbussen, een bijzondere vorm van openbaar vervoer

Relatief nieuw voor wat het openbaar vervoer Londen betreft zijn de zogenaamde rivierbussen. Ook deze maken deel uit van het openbaar vervoernetwerk en maken het mogelijk om de stad per boot te ontdekken. Ondanks het feit dat een ritje met een rivierbus een behoorlijk dure aangelegenheid is en het een stuk minder snel gaat in vergelijking met de metro moet het wel gezegd dat je op fenomenale wijze een aanzienlijk deel van het prachtige Londen kan ontdekken. Een andere mogelijkheid om je snel doorheen de stad te verplaatsen wordt uiteraard aangeboden door de bekende, traditionele zwarte taxi’s.

Oyster card, je toegangspas voor het openbaar vervoer in Londen

oyster-card-londenWil je niet alleen op een tijdbesparende, maar ook nog eens op een zo voordelig mogelijke manier gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer in Londen? In dat geval is het kopen van de Oyster Card een absolute aanrader. Je kan deze kaart niet alleen kopen op de Eurostar naar Londen, daarnaast is ze ook verkrijgbaar in elk metrostation. De kaart wordt vergelijkbaar met de OV-chipkaart in Nederland opgeladen met een bepaald saldo waarmee al je trajecten kunnen worden betaald. Door gebruik te maken  van de Oyster Card dien je geen rekening te houden met zone- of tijdrestricties en bovendien kan er gewoon per gemaakte rit worden afgerekend. Hierdoor is een uitgekiende planning op voorhand geen vereiste.

Met de Oyster Card reis je goedkoper in Londen..

Mocht je Oyster card aanschaffen in Londen, dan betaal je eenvalig 5 pond voor de kaart zelf. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de kaart online aan te schaffen en deze krijg je dan thuis gestuurd. Meestal duurt dit zo’n 7 dagen. Mocht je de kaart online bestellen, dan bespaar je daar 2 pond mee.

Alle voordelen van de Oyster Card op een rijtje..

De Oyster Card heeft veel voordelen. Naast dat het een stuk gemak met zich mee brengt, heeft de kaart nog meer voordelen. Zo ben je met een Oyster Card vrijwel altijd goedkoper uit. Waar een losse kaart bijvoorbeeld al snel 4-5 pond kost, kost een ritje met de Oyster Card zo’n 2,50 pond. Mocht je dus 10 ritjes maken op een 4-daagse stedentrip, dan bespaar je al gauw 25 pond. Verder hoef je niet meer in lange rijen te staan, maar reis je gemakkelijk, net zoals met de OV-chipkaart door Londen heen.

Gebruik de Oyster Card in alle soorten openbaar vervoer in Londen..

De Oyster Card kan je gebruiken voor de voornaamste soorten openbaar vervoer in Londen. De Oyster Card is te gebruiken in onder andere de London Underground (metro), Overground, National Rail, Bussen, DLR en Thames Cable Car.

Openbaar vervoer zones en de Oyster Card in Londen..

Het openbaar vervoer in Londen is opgedeeld in verschillende zones, namelijk zone 1 tot en met 9. Hoe verder je uit het centrum van Londen gaat, hoe hoger de zone. Met zone 1 en 2 dek je eigenlijk het hele centrum van Londen en dus ook alle grote en voornaamste bezienswaardigheden. Houdt hier dus rekening mee met he kopen van kaartjes, want veelal worden kaartjes aangeboden voor zone 1-9, wat eigenlijk niet nodig is. Mocht je wel iets verder moeten reizen, zoals bijvoorbeeld Heathrow, één van de vliegvelden in Londen, dan dien je een kaartje met zone 1-6 te kopen. De Oyster Card werkt in dit opzicht het zelfde. Reis jij dus binnen zone 1-2, dan betaal je altijd een standard rit tarief. Mocht je daar buiten reizen, dan wordt dit automatisch meegerekend en van de kaart af gehaald.

Oystercard eenvoudig opwaarderen ..

De Oyster Card waardeer je eenvoudig op, via één van de vele ticket automaten, die je vijrwel op elk station kan vinden. Raak de Oyster Card aan op de gele kaartlezer en kies voor kaart opwaarderen. Kies het bedrag waarmee je de kaart wil opladen en reken eenvoudig af met contant geld of bijvoorbeeld credit kaart. Houdt er rekening mee dat niet alle bank kaarten werken in Londen, waardoor het slim is om dit voor aft e checken of een credit card mee te nemen.

Openstaand tegoed op de Oyster Card..

Mocht je nog tegoed op de Oyster Card hebben staan, heb je twee opties. Zo kan je ervoor kiezen om tot 10 pond terug te ontvangen via de ticket automaten op elk metrostation. Raak de Oyster Card aan op de kaart lezer, selecteer refund en vervolg verdure instructies. Daarnaast kan je era ls laatste voor kiezen, om het tegoed op de kaart te laten staan.  Het tegoed is onbeperkt geldig, maar de kaart wordt na meerdere jaren gedeactiveerd. De kaart kan je opnieuw laten activeren bij één van de ticket offices op de grote station. Een goede reden om nog eens terug te gaan naar Londen!

Metro kaart van Londen. Zoek eenvoudig een station of connectie in onderstaande kaart.

Lees meer over Shoppen in Londen..

We kunnen Londen met recht en rede omschrijven als één van de belangrijkste winkelsteden van Europa. In de Engelse hoofdstad zijn dan ook enkele van de beste shoppingstraten van Europa terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan Carnaby Street, maar wat ook te denken van het wereldbekende Oxford Street?

Lees meer over shoppen in Londen