Overnachten in Londen

Goedkoop overnachten in het centrum van Londen

Overnachten in Londen

Goedkope hotels Londen: voor elk budget, overnachten in het centrum van Londen..

overnachten-in-londenLonden is één van de meest toeristische steden die er in de wereld zijn terug te vinden. Bovendien is het ook nog eens een bruisend zakencentrum waardoor er op vlak van accommodaties ruim voldoende mogelijkheden voor handen zijn. Of je nu de voorkeur geeft aan een luxueus hotel of je eerder te vinden bent voor een gemoedelijk verblijf in een bed & breakfast of in een appartement, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Je dient er wel rekening mee te houden dat overnachten in Londen algemeen gezien niet zo goedkoop is.  Wil je er zeker van zijn dat je in Londen kan overnachten tegen een toegankelijke prijs? In dat geval wordt het aangeraden om een accommodatie buiten het centrum te boeken. Hier vindt je eerder de goedkope hotels Londen.

Verblijf in de meest populaire gebieden van Londen…

Mocht je in Londen willen overnachten, dan is de tweede vraag, in welk gebied? Londen heeft meer dan 30 gebieden, dus wat is dan het best gebied om te verblijven?. Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een aantal van de meest populaire gebieden onder elkaar gezet. Zo wordt er per gebied aangegeven, hoe dit het gelegen ligt, het openbaar vervoer en de lokale buurt.

Westminster

Westminster is één van de meest centraal gelegen gebieden van Londen. Vlakbij het centrum van Londen en zo kan je dus elke kant op. Westminster staat ook bekend om verschillende bezienswaardigheden, zoals de House of Parliament en Trafalgar Square. Uiteraard kan als laatste de Big Ben niet ontbreken. Doordat Westminster centraal is gelegen, heb je alle vrijheid om via verschillende stations te reizen. Het voornaamste metro-station in Westminster is St. James Park, waar je de Circle of District metrolijn kan pakken.

Kensington

Kensington is een luxe wijk in Londen en samen met Chelsea dé plek, waar de rich en de famous van Londen zich huisvesten. Kensington is prachtig om door te lopen of te verblijven. Zo is Kensington goed te herkennen aan de schitterende architectuur, witte villa’s en exclusieve winkeltjes en restaurants. In Kensington vindt je bijvoorbeeld ook het Natural History Museum. Holland Park biedt daarnaast een heerlijk park, om in te wandelen. Mocht je van Kensington naar het centrum willen reizen, kan je het beste via station High Street Kensington reizen. De Circle en Districht metro lijnen rijden via station High Street Kensington.

Hyde Park

Hyde Park staat voornamelijk bekend om het grote park van 140 hectare. Hyde Park is het grootste park in Londen. Het park is een levendige plek, met wandelaars, gezinnetjes of sporters, die komen genieten van de groene omgeving in Londen. Daarnaast heeft Hyde Pakr nog meer te bieden, in de vorm van knusse marktjes. Met kerst is Hyde Park bijvoorbeeld de plek, voor de gezellige kerst marktjes. Door de grootte van het park, heb je meerdere opties qua openbaar vervoer. Het beste kan je reizen via Hyde Park Corner, waar de andere stond meer noordelijk en westelijk liggen.    

Camden

Mocht je voor een meer hippe omgeving kiezen, dan is Camden de perfecte plek. Camden staat vooral bekend om de bekende Camden Markt, die loopt tot Camden High Street. Primrose Hill, zal je daarnaast bekend in de oren klinken. Een wijk in Camden, waar veel bekendheden wonen. Camden ligt ook dicht bij de London Zoo en bijvoorbeeld Regent’s Park. Reis via Camden Town, via de Northern line.

Andere opties zijn bijvoorbeeld: Paddington, South Kensington of Earls Court

Bekende hotelketens en gezellige familiehotels

Op het ogenblik dat je het aanbod aan hotels in Londen gaat onder de loep nemen zal je kunnen vaststellen dat nagenoeg alle bekende, grote hotelketens zijn vertegenwoordigd. Het gaat hierbij niet uitsluitend om het Four Seasons en het Hilton, maar ook om het Conrad, Marriot en Radisson. Heb je eerder een beperkt(er) budget voor handen en wil je daarom graag kijken in de richting van wat middenklassers? Ook dat is een optie. Zo zijn er verspreid over Londen diverse Holiday Inn en Best Western hotels terug te vinden. Deze hotel ketens bieden vaak lagere tarieven, ook voor familie of gezinnen, waardoor je hier wellicht eerder goedkope hotels Londen kan boeken.

Ben je vooral op zoek naar gezelligheid en vermoedt je deze niet te vinden bij een grote keten? In dat geval kan je er altijd nog voor kiezen om een verblijf te boeken bij één van de vele gezellige familiehotels. Deze beschikken gemiddeld over zo’n 50 kamers wat ze een flink stuk gemoedelijker maakt in vergelijking met de grote ketens. Deze familiehotels zijn terug te vinden over heel Londen, maar vooral in de wijken rond Hyde Park.

Betaalbare accommodaties voor een lager budget

Londen is een bijzonder hippe stad. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat ze jaarlijks door een enorme hoeveelheid jong volwassenen wordt bezocht. Deze 22-30 jarige geven er de voorkeur aan om te verblijven in één van de verschillende jeugdherbergen of ‘Youth Hostels’. Voor een gemiddelde kostprijs van zo’n 15 euro kan je hier reeds een overnachting boeken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, overnachten in Londen is voor iedereen mogelijk, ongeacht het budget dat je voor handen hebt.