Restaurants & Pubs in Londen

Eten en drinken in Londen

Eten in Londen: Restaurant & Pubs in Londen

Van streetfood tot culinaire hoogstandjes, Londen heeft het allemaal..

restaurant-fiftee-londen

Lees alles over betaalbaar eten in Londen. Engeland heeft gedurende een lange tijd een vrij slechte reputatie gehad op culinair vlak. Daar is inmiddels wel enigszins verandering in gekomen. Niet in het minst in Londen kan je tegenwoordig dan ook heel wat uitstekende food hotspots terugvinden, voor ieder wat wils. Wij hebben alvast enkele betaalbare restaurant, pubs & streetfood tips voor jou op een rijtje gezet.

Ruime keuze aan traditionele gerechten

Als we één ding kunnen zeggen over eten in Londen, dan is het wel dat het over een zeer multiculturele samenleving beschikt. Deze zorgt er voor dat je verspreid over de Engelse hoofdstad een groot aantal lieflijke restaurants terug kan vinden met traditionele gerechten. Het gaat hierbij niet alleen om Engelse klassiekers, maar ook om gerechten uit India, Indonesië en Mexico (om er slechts een paar te noemen).  Zou je graag op een budgetvriendelijke manier willen kunnen genieten van een multiculturele keuken? Trek dan naar de wijk Paddington waar je voor zo’n 12 Engelse pond lekker je buikje rond kan eten.

Hippe food hotspots die je bezocht moet hebben

Op culinair vlak heeft eten in Londen heel wat weg van een ware ontdekkingstocht. De zogenaamde ‘fish & chips’ is een typisch Engels gerecht welke je eigenlijk eens geproefd moet hebben. Wellicht één van de beste plaatsen waar je deze kan proeven is ‘The Golden Chippy’, maar ook Baileys Fish and Chips is een goede optie. Ben je vooral op zoek naar een hotspot waar je voor een beperkt budget heel lekker kan eten? Kijk dan zeker ook eens naar namen als de R&H Cafe Gallery, The Oystermen Seafood Bar evenals het Liman Restaurant.

Ontdek het bruisende nachtleven van Londen

Een verblijf in Londen is niet compleet zonder het bruisende nachtleven in te duiken. Ook op vlak van bars en pubs heeft de Engelse hoofdstad dan ook heel wat moois voor jou in petto. Wat bijvoorbeeld te denken van Dandelyan in Blackfriars? Deze prijkt steevast in de lijst met 50 beste bars ter wereld. Andere aanraders zijn Black Rock en The Nightjar, beiden in Shoreditch evenals Trailer Happiness in Notting Hill. Wil je vooral een echte nostalgische, Engelse bar bezoeken waar de tijd toch wel behoorlijk lijkt te hebben stilgestaan? In dat geval is ‘The Sun Tavern’ in Bethnal Green zeker een aanrader.