Station Brussel Zuid (Midi)

Tijdens de heenreis, dien je over te stappen op station Brussel Zuid (Midi). Lees alles over dit station.

Station Brussel Zuid Midi

Overstappen op station Brussel Zuid /Midi. Lees alles over dit station..

station-brussel-zuid-midiStation Brussel Zuid / Midi is een belangrijk station, mocht je met de trein naar Londen af reizen.

Op dit station, dien je namelijk over te stappen op de Eurostar trein. Het eerste deel van de reis naar Brussel, leg je namelijk af met of een Eurostar trein, met een Intercity Direct, of met de Thalys. Pas in Brussel stap je definitief op de Eurostar, die je naar eindstation Londen St Pancras zal brengen. Voor de heenreis (Nederland-Londen), is de wachttijd op Station Brussel Zuid/Midi is zo’n 45 minuten. Op de terug reis, is de security check niet noodzakelijk. Wat kan je dus in die tijd allemaal op Station Brussel Zuid/Midi doen? Alles wat je moet weten over dit station, lees je hier.

Praktische informatie over Station Brussel Zuid/Midi

  • Vertrek platform: De Eurostar treinen vertrekken van platform 1 en 2.
  • Eurostar Check-in: voor het reizen naar Londen, dien je opnieuw in te checken. Check-in is mogelijk in de Channel Terminal, in de stationshal.
  • Faciliteiten: Wifi (betaald), toiletten, mini shops, restaurants en baggage opslag.

Vertrek met de Eurostar trein naar Londen

Overstappen op de Eurostar trein naar Londen is erg eenvoudig. Op het station is namelijk alles erg goed aangegeven. Zo zijn er met verschillende aanduidingen aangegeven, dat de Eurostar terminal zich bevind rond spoor 1  en 2. Het zal dan ook hoogstwaarschijnlijk zijn, dat je vanaf een van deze sporen vertrekt.

Doordat Groot-Brittannië geen onderdeel is van het verdrag van Schengen, is het dus noodzakelijk om door de Britse immigratiedienst te gaan. Vergeet dus niet dat je ook een paspoort of ID-bewijs mee dient te nemen.

Faciliteiten op Station Brussel Zuid, wat te doen tijdens de overstap..

Mini market: Mocht je iets kleins willen kopen (water of een snack), dan kan je het beste naar de Carrefour Express Mini market gaan. Deze kan je vinden tegenover de ingang van de Eurostar terminal, vlakbij platform 1.

Bagage lockers: Indien je een aantal grotere bagage items bij je hebt, kan je kiezen om je bagage in een kluis te plaatsen. De kluizen vind je bij de hoofd stationshal, vlakbij de Eurostar terminal.

Restaurants: Op Brussel Zuid zijn een aantal kleine food plekken te vinden. Brasserie de la Gare is daarentegen de beste optie. Deze brasserie serveert goed eten, voor elke gelegenheid.