Station London St. Pancras

Station Londen St Pancras ligt in het centrum van Londen. Reis eenvoudig met de metro verder.

Zoek trein tickets naar Londen St Pancras

Station London St Pancras

Aankomst in Londen met de trein op centraal gelegen Station London St Pancras

station-london-st-pancrasHet Station London St Pancras is het belangrijkste knooppunt,  voor de spoorwegen tussen de internationale Eurostar treinen en het binnenlandse treinverkeer in Engeland. Verschillende van Europa’s belangrijkste steden uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg worden op deze manier rechtstreeks met de Engelse hoofdstad verbonden. Daarnaast is vanaf Station London St Pancras is het volledige centrum uitstekend te bereiken. Dit onder meer door de aanwezigheid van het metrostation King’s Cross/St-Pancras, welke net om de hoek is terug te vinden.

Aansluiting via High Speed 1 op de Kanaaltunnel

Om de Eurostar hogesnelheidstreinen te ontvangen, spreekt het voor zich dat het London St Pancras International station de nodige renovaties moest ondergaan. Dit gebeurde aan het begin van de 21e eeuw. Toen er onder meer voor werd gekozen om ze door middel van High Speed 1 te verbinden met de Kanaaltunnel. De grootschalige renovatie werd afgerond in 2007, waardoor het station volledig klaar was voor international treinen. Zou je graag boven het station logeren? Dan kan er bovendien voor kiezen om een verblijf te boeken in het hotel boven het station. Deze maakt deel uit van de gerenommeerde Marriott International hotelketen.

In vier uur van Nederland naar London St Pancras

Sinds 2007 komt de Eurostar trein vanuit Parijs (15 per dag) en Brussel (10 per dag) aan op station London St Pancras.  Het station heeft de fakkel in 2007 overgenomen van London Waterloo. Waterloo diende eerst deed als eindbestemming voor de Eurostar treinen. De Eurostar verbindingen vanuit Amsterdam en Rotterdam, openen nu nieuwe deuren om in 4 uur tijd naar Londen te reizen. . De terugreis is doorgaans een stukje korter. De aankomst in het London St Pancras station betekent dat je meteen ook kennis kan maken met één van de mooiste stations in de wereld. In het jaar 2009 werd London St Pancras zelfs als mooiste van onze planeet uitgeroepen.

Vertrek met de Eurostar van Londen St Pancras:

  • Eurostar Ticketbalie is gelegen op ‘The Arcade’. Dit is recht tegen over de aankomst plek van de Eurostar treinen. De ticketbalie is doordeweeks geopend van 4:30 tot 20:00 uur.
  • Eurostar check-in: Houdt er rekening mee, dat check-in met de Eurostar van 1 uur voor vertrek kan.

Faciliteiten op Station Londen St Pancras:

  • Restaurants, winkeltjes en bars
  • Een vrolijke mix van boetieks, grote merken en nuttige shops
  • Geld wisselkantoor
  • Eurostar ticketbalieen selfservice machine.
  • Toiletten (inclusief baby verzorging)
  • Business Premier Lounge.
  • Gratis draadloos internet / Wifi