Vliegen naar Londen

Vliegen naar Londen
18 maart 2024 london
In Londen
met het vliegtuig naar londen

Alhoewel wij fan zijn van de trein naar londen, is het soms aantrekkelijker om met het vliegtuig te gaan. Het is slechts een uurtje vliegen, dus als je een weekend naar Londen wilt, dan ben je hier binnen no time. Londen is een geweldige stad om een te bezoeken. Deze plaats heeft diverse bijzondere bezienswaardigheden die je kunt bewonderen, zoals natuurlijk de Big Ben, Tower Bridge en Londen Eye. Verder is Londen the place to be voor de shopaholics onder ons en kan je hier ook nog eens geweldig uitgaan. Een weekendje Londen is dan ook de moeite waard voor iedereen!

Welk vliegveld in Londen moet je hebben?

Je kunt op verschillende vliegvelden in Londen landen. Londen beschikt over meerdere luchthavens. Dit zijn de luchthavens City Airport, Gatwick, Heathrow, Luton en Stansted Airport. Vanuit Nederland, België en Duitsland vertrekken er elke dag meerdere, voordelige vluchten naar een van deze luchthavens. De vluchttijd is slechts een uur. Dit betekent dus dat je binnen een paar uurtjes in deze wereldstad bent. Vanaf de Engelse luchthavens is het centrum van Londen zeer goed bereikbaar per bus, trein en metro.

Optie 1: Londen City Airport

Er zijn verschillende opties om te vliegen naar Londen. Zo kan je vliegen naar Londen City Airport. Dit is het kleinste vliegveld van Londen. De luchthaven ligt in de regio Docklands, op minder dan 10 kilometer ten oosten van Londen. Londen City Airport beschikt over een aankomst- en vertrekhal, een informatiebalie, een paar restaurants en cafés, een wisselkantoor, een aantal winkeltjes en een bagageopslag. Verder kan je er ook gebruik maken van de gratis Wi-Fi verbinding.

Het vliegveld verwerkt ruim drie miljoen reizigers per jaar. Vooral veel zakelijke reizigers maken gebruik van deze airport. Dit komt, omdat de afstand tussen het vliegveld en het centrum niet zo groot is. Zij zijn dan ook snel op hun werkplek in de stad. Ook als je voor een (korte) stedentrip naar Londen gaat, is dit een ideale luchthaven.

Vanaf de airport ben je namelijk binnen een mum van tijd in Londen. Het centrum is goed bereikbaar op diverse manieren. Zo kan je er naar toe reizen met de Docklands Light Railway, de metro en de shuttlebus. De Docklands Light Railway, ofwel de DLR, is een lichte trein. Het is dan ook een soort kruising tussen een trein en metro. Om de 7 tot 10 minuten vertrekken deze treinen vanaf de airport naar het centrum van Londen.

Je kunt ook met de metro naar de stad reizen. Dit kan door de Jubilee Line naar Canning Town of Canary Warf te nemen of door te reizen met de Central Line naar Bank. Hier kan je dan weer overstappen op de Docklands Light Railway. Vanaf de airport vertrekken er ook meerdere bussen naar de stad. Dit zijn de buslijnen 473 en 474.

Londen City Airport is volledig toegankelijk voor mindervalide personen. Er zijn hier voldoende liften en aangepaste toiletten aanwezig. Ook is het treinstation van de Docklands Light Railway volledig aangepast voor mindervalide personen. Op het perron zijn liften, roltrappen en/of hellingen aanwezig.

Optie 2: Vliegveld Gatwick

De airport Londen Gatwick ligt op 45 kilometer afstand van Londen. Het is de tweede grootste luchthaven van Engeland en het tweede drukste vliegveld van Londen. De grootste en drukste luchthaven van Londen is Londen Heathrow. Vanaf deze airport vertrekken er vluchten van 90 luchtvaartmaatschappijen naar meer dan 200 bestemmingen.

Dit vliegveld verwerkt per jaar meer dan 34 miljoen passagiers en het is daarmee een van de zes drukste luchthavens ter wereld. Londen Gatwick heeft een aankomsthal en een vertrekhal en beschikt over slechts één start- en landingsbaan. De luchthaven beschikt over tal van winkels, restaurants en cafés. Tijdens het wachten op je vlucht terug naar Nederland, hoef je je hier dus absoluut niet te vervelen. Verder kan je hier ook heel goed dutyfree shoppen. De airport beschikt over drie dutyfree-shops.

De airport is goed ingericht voor mindervalide personen. Zo zijn er hier voldoende liften, roltrappen en rolstoelvriendelijke toiletten aanwezig. Ook al ligt Londen op 45 kilometer afstand van het vliegveld, toch is de stad heel goed bereikbaar. Er zijn goede en snelle trein- en wegverbindingen van en naar het centrum.

Er zijn verschillende treinverbindingen naar Londen. Zo kun je hier naar toe reizen met de First Capital Connect, de Gatwick Express, de Southern Railway of de Thameslink. Vanaf de Terminal Zuid kan je met de trein naar Londen reizen. Vanaf deze terminal vertrekt de First Capital Connect naar het treinstation St. Pancras International. Deze trein vertrekt vier keer per uur en de reis naar St. Pancras International duurt een kleine 50 minuten. Je kunt treintickets kopen op het vliegveld.

De Gatwick Express brengt je snel naar het centrum van Londen. Het is een non-stop verbinding van Gatwick naar het treinstation Victoria. Deze trein vertrekt ieder kwartier en de reis naar Londen duurt een half uurtje.

Deze trein verbindt Gatwick Airport en het Victoria treinstation met elkaar. Ieder kwartier vertrekt er een trein vanaf de airport naar Victoria. De reis duurt 35 minuten. Vanaf de airport kun je ook de trein nemen naar de London Bridge, Blackfriers en King’s Cross. De Thameslink vertrekt om het half uur. De reis naar Londen duurt ruim 45 minuten.

Er vertrekken meerdere bussen naar Londen. Zo kan je naar het centrum reizen met de National Express of met de easyBus. Ieder uur vertrekt er een bus van de National Express naar Victoria Station. De reis vanaf de airport naar Londen duurt ruim 85 minuten.

Elke vijftien minuten vertrekt er een transfer van easyBus naar het centrum. Dit is een non-stop verbinding. Vanaf de beide terminals vertrekt er een bus. De reis naar Londen duurt ruim een uur.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een auto te huren en hiermee naar Londen te reizen. Op de luchthaven zijn stands van verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Met de auto ben je in ongeveer een uur in het hartje van de stad.

Optie 3: Vliegveld Heathrow

Londen Heathrow is de grootste luchthaven van Europa. Jaarlijks verwerkt deze luchthaven ongeveer 70 miljoen passagiers. Dit is het vliegveld met de meeste verbindingen ter wereld naar andere luchthavens. Londen Heathrow ligt op 32 kilometer afstand van het centrum van de stad. Deze airport heeft vijf terminals die allemaal zijn voorzien van tal van faciliteiten als toiletten, wisselkantoren, winkels, restaurants, cafés, kappers, schoonheidssalons, informatiebalies, dutyfreeshops en nog veel meer.

Op de luchthaven zijn voldoende voorzieningen voor mindervalide personen aanwezig, zoals aangepaste toiletten, douches, liften, roltrappen en speciale parkeerplaatsen. Vanaf de airport is de stad goed bereikbaar. Londen Heathrow heeft goede verbindingen naar Londen. Zo kan je de stad onder meer bereiken met de bus, trein, metro of taxi.

Er gaan verschillende bussen naar Londen. Vanaf de luchthaven kun je hier naar toe reizen met de Heathrow Hotel Hoppa, de National Express of de nachtbus. De Heathrow Hotel Hoppa is een busdienst van de airport. Deze buslijn rijdt naar de hotels in de buurt van de luchthaven. Als je dus een hotel hebt geboekt dat niet ver van de luchthaven ligt, dan kan je gebruik maken van deze busdienst.

Vanaf de luchthaven vertrekken er regelmatig bussen van National Express naar Victoria Station in Londen. De busrit duurt ruim een uur. De exacte reistijd is weer afhankelijk van de route. Als je ’s nachts op de luchthaven arriveert, dan kan je met de nachtbus naar het centrum reizen. De nachtbussen vertrekken elk half uur, tussen middernacht en 05.30 uur, vanaf de airport naar Londen. De busrit duurt een uur.

De snelste manier om naar het centrum van Londen te reizen is met de trein. Dit kan met de Heathrow Express. De treinen rijden overdag. Vanaf de luchthaven is er een non-stop verbinding naar station Paddington. Met de metro reis je het voordeligst naar de stad. Vanaf de airport kan je met de Picadilly Line naar het centrum van Londen reizen. De reis naar Picadilly duurt een klein uurtje.

Voor de aankomsthal staan diverse taxi’s die je naar het centrum kunnen brengen. Als je met de taxi naar Londen wilt reizen, dan is het een tip om hierbij altijd een zwarte taxi te nemen of een taxi van een groot bedrijf. Deze taxi’s zijn namelijk het betrouwbaarst. Een taxirit naar Londen kost ongeveer 45 euro.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een auto te huren op de luchthaven en zelf naar Londen te rijden. Op de airport vind je tal van stands van diverse autoverhuurbedrijven.

Optie 4: Vliegveld Luton

De luchthaven Luton ligt op ruim 50 kilometer afstand ten noorden van Londen. Deze airport ligt vlakbij de stad Luton. Luton is een van de snelst groeiende luchthavens van Engeland. Jaarlijks verwerkt dit vliegveld meer dan 9 miljoen passagiers. Veel goedkope lowbudget luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Luton airport. Ook vanaf Nederland, België of Duitsland vertrekken er lowbudget-vluchten naar dit vliegveld. Zo kan je goedkoop vliegen naar Londen.

In de omgeving van Londen liggen nog vier andere luchthaven. Dit zijn Gatwick, Londen Heathrow en Stansted. Londen City Airport ligt naast de stad. Vanaf de luchthaven kan je Londen goed bereiken met de bus of de taxi. Er is geen treinverbinding van Luton naar Londen. Vanaf de airport vertrekken er verschillende bussen naar Londen, zoals de Green Line en de easyBus.

Vanaf de airport vertrekt er een bus van Green Line naar het centrum van Londen. Deze bus rijdt de hele dag door, dus ook ’s nachts. Overdag vertrekt deze bus om het kwartier, ’s nachts is dat om het half uur. De bus stopt bij verschillende haltes en de rit naar Londen duurt ruim een uur.

EasyBus biedt 24 uur per dag busdiensten aan vanaf Luton naar Londen. Deze bus stopt bij diverse haltes in Londen en rijdt naar het station Victoria. Je kunt ook met de taxi naar Londen reizen. Dit is echter wel een dure vorm van vervoer. Voor een rit naar het centrum ben je al snel 80 euro kwijt.

Op de luchthaven vind je diverse balies van autoverhuurbedrijven, waar je een auto kunt huren voor een paar dagen. Luton beschikt over een aantal restaurants en cafés waar je even wat kunt eten of drinken. Ook kan je hier, tijdens het wachten op je vlucht naar Nederland, goed dutyfree shoppen. De luchthaven beschikt over een aantal dutyfree-shops.

Vanaf welke luchthaven naar Londen?

De snelste manier om naar Londen te reizen is per vliegtuig. Je kunt vanaf verschillende luchthavens in Nederland, Belgie en Duitsland naar Londen vliegen. Vanaf de luchthavens in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht vertrekken er bijna dagelijks meerdere vluchten naar Londen.

Vliegen naar Londen vanaf Nederland

Vanaf Schiphol gaan er dagelijks meerdere vluchten naar de diverse luchthavens in Londen. Dit zijn vluchten van diverse luchtvaartmaatschappijen als British Airways, KLM, American Airlines, Air France, Japan Airlines, easyJet en China Airlines. De vluchten gaan naar Londen City Airport, Heathrow, London Southend Airport, Stansted, Luton en Gatwick. De vlucht naar Londen duurt ruim een uur.

Je kunt ook naar Londen vliegen vanaf Rotterdam. Vanaf deze luchthaven vertrekken er dagelijks vluchten naar London City Airport en Heathrow. Luchtvaartmaatschappij Cityjet vliegt naar City Airport en British Airways vliegt naar Heathrow. De vluchten vanaf Rotterdam naar Londen duurt een uur.

Woon je niet ver van Eindhoven vandaan? Dan kun je vanaf Eindhoven Airport naar Londen vliegen. Dit kan met Ryanair. Je vliegt dan naar Stansted. De vlucht hier naar toe duurt ruim een uur. Als je in het zuiden van het land woont, dan is het ook mogelijk om naar Londen te vliegen vanaf Maastricht airport. Ongeveer drie keer per week vertrekken er vluchten van Ryanair naar Stansted. De vliegreis duurt iets meer dan een uur.

Vliegen naar Londen vanaf Duitsland

Als je tegen de Duitse grens woont, dan kan je goedkoop naar Londen vliegen vanaf Weeze Airport in Duitsland. Weeze Airport ligt niet ver van Düsseldorf af. Bijna dagelijks vertrekken er vanaf deze luchthaven vluchten van Ryanair naar Stansted. De vlucht vanaf Weeze naar Londen Stansted duurt ongeveer een uur en tien minuten.

Vliegen naar Londen vanaf Belgie

Je kunt ook vanaf België naar Londen vliegen. Dit is vooral gunstig als je tegen de Belgische grens woont. Vanaf Brussels Airport gaan er vluchten naar Londen. Er vertrekken dagelijks vluchten vanaf Brussels Airport naar Londen Heathrow. Dit zijn vluchten van onder meer American Airlines, British Airways, Japan Airlines, Qantas Airlines, Brussels Airlines en Singapore Airlines. De vlucht vanaf Brussel naar Heathrow duurt ruim een uur en tien minuten.

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*