Wat te doen tijdens een Stedentrip naar Londen

Wat te doen tijdens een Stedentrip naar Londen
18 april 2024 london
In Londen
londen stedentrip

Londen, een stad waar iedereen tenminste een keer in zijn leven moet zijn geweest. De hippe stad Londen trekt jaarlijks erg veel toeristen die maar al te graag de stad leren kennen, het uitgaansleven, de hippe mode wijken en uiteraard de traditionele Engelse pubs. Londen ligt slechts op een klein uur vliegen vanuit Nederland (Schiphol Amsterdam). Rondom het centrum van Londen zijn meerdere luchthavens gesitueerd zoals Heathrow, Gatwick en Luton. Ook met de trein is Londen extreem goed bereikbaar.

Bezienswaardigheden Londen

In Londen valt er werkelijk van alles te zien en te doen. Het aantal bezienswaardigheden is zeer hoog en de attracties zijn stuk voor stuk absoluut de moeite waard. Veel van de mooiste plekken van Londen zijn zeer bekend bij het grote publiek en daarmee plaatsen die men als toerist zeker niet mag missen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om The London Eye, de Big Ben, de Tower Bridge, de Tower of London, Westminister Abbey en natuurlijk Buckingham Palace.

London Eye

Londen staat bekend om zijn mooie bezienswaardigheden als Trafalgar Square, de Big Ben, Buckingham Palace, met de authentieke wachters die van dienst wisselen, wat zorgt voor een waar spektakel, de Tower Bridge en niet te vergeten the Londen Eye. The Londen Eye, een enorm reuzenrad gevestigd aan de Theems. Vaak moet u erg lang in de rij staan om een kaartje te bemachtigen, waar u dan ook nog eens de hoofdprijs voor betaald. Een tip is dat u het duurdere kaartje kan kopen, wat er voor zorgt dat u bij instappen niet in de rij hoeft te staan. Eenmaal in het reuzenrad, en deze op zijn top is, is dat het geld hartstikke waard. Het prachtige uitzicht, waarbij u over heel Londen kan kijken en de Tower Bridge, de Big Ben en St. Paul Cathedral in een uitmuntend daglicht worden gesteld.

The London Eye is een reuzenrad, maar dan voor de echte reuzen. Het is het grootste exemplaar ter wereld met een hoogte van maar liefst 135 meter. Gezien de ligging aan de rivier de Theems kan men op een prachtige manier uitkijken over deze wereldstad en op die manier onder andere de route uitstippelen langs de rest van de interessante bezienswaardigheden die deze Engelse stad rijk is. Jaarlijks bezoeken ongeveer 3,5 miljoen mensen dit reuzenrad, waarmee het een van de best bezochte plaatsen is in deze stad. Uiteraard mag een bezoek tijdens uw stedentrip alleen om die reden al niet ontbreken.

Big Ben

Een van de meest in het oog springende bezienswaardigheden in Londen is natuurlijk de Big Ben. Praktisch iedereen kent deze klok, met vier wijzerplaten die een oppervlakte kennen van wel 23 vierkante meter. Met name tijdens de jaarwisseling is een plaats voor de klok haast niet te bemachtigen. De rest van het jaar kan iedereen genieten van deze bezienswaardigheid, al is het op gepaste afstand.

Tower Bridge

De Tower Bridge behoort tevens tot de meest interessante bezienswaardigheden. De hangbrug over de rivier de Theems werd oorspronkelijk geopend in 1894 en dankt zijn naam aan de Tower of London die er dichtbij staat. De brug biedt toeristen uiteraard de mogelijkheid de rivier over te steken, maar is tijdens uw stedentrip als een van de bezienswaardigheden een bestemming op zich. De in de buurt gelegen Tower of Londen kan natuurlijk direct worden toegevoegd aan de route. Het is een van de meest bekende kastelen ter wereld en straalt niet anders uit dan pure macht. Het gebouw is niet alleen omwille van het uiterlijk vertoon een van de best bezochte bezienswaardigheden, men kan er tegenwoordig tijdens een stedentrip ook terecht voor de Britse kroonjuwelen, een verzameling harnassen en het wapentuig.

Westminister Abbey

Westminister Abbey is een van de oudste kerken van Londen die is opgetrokken in een Normandische stijl. De kerk werd gebouwd als een abdij voor monniken, maar is tegenwoordig een van de culturele bezienswaardigheden die de prachtige stad Londen te bieden heeft. Tenslotte kan men een bezoek brengen aan Buckingham Palace, de woonplaats van de Engelse koningin en tevens het administratief hoofdkwartier van de monarchie. Net als bij de overige bezienswaardigheden mag het fototoestel hier zeker niet ontbreken om de mooiste herinneringen te vereeuwigen.

Shoppen in Londen

Maar Londen staat ook bekend om zijn hippe wijken, waar u heerlijk kunt eten voor een klein bedrag in een van de vele moderne en originele restaurantjes. Voor de echte shop-a-holic, is Londen een waar walhalla. Met de vele designer winkels als Gucci, Armani en Burberry, kunt u uw ogen uitkijken en wegdromen met de prachtige collecties. Maar voor betaalbare kleding kunt u ook erg goed terecht in Londen bij de bekende winkels als de Zara en H&M, met een veel groter assortiment dan u in Nederland bent gewend van dergelijke winkelketens. U kunt terecht in de winkelgebieden als Covent Garden, Knightsbridge, Notting Hill, Oxford Street, Piccadilly Circus en Regent Street waar de meest varierende (kleding)winkels zijn gesitueerd. Uiteraard kunnen wij het warenhuis Harrods niet vergeten. Het grootste warenhuis in Londen is gevestigd op Brompton Road in de rijke buurt Knightsbrigde, waar u naast prachtige huizen ook de meest luxe en dure auto’s rond ziet rijden. Harrods is opgericht in 1835 door Charles Henry Harrod maar is in 2010 overgenomen door Mohamed Al-Fayad van Qatar Holding. In Harrods kunt u bijna alles vinden, wat u maar kan bedenken. Het assortiment reikt van tv’s tot aan voetbalshirts.

Wat betreft shoppen en uitgaan is men in Londen aan het juiste adres. De stad kent een groot aantal bekende winkelstraten en een uitgaansleven waar menig hoofdstad jaloers op zou zijn. Na een lange dag winkelen in zowel de grote warenhuizen als de meest pittoreske winkelstraatjes is het daarna mogelijk om alle remmen los te gooien en tot in de vroege uurtjes door te feesten. De inwoners van Londen weten uitstekend hoe ze een feestje kunnen bouwen en een bezoek aan de clubs, pubs en bars mag dan eigenlijk ook niet ontbreken tijdens de stedentrip.

Om te shoppen in Londen kan men het best beginnen bij Knightsbridge. Hier bevinden zich de echt chique winkels met natuurlijk Harrods en Harvey Nichols als absolute smaakmakers in de wereld van warenhuizen. Niet iedereen zal hier ook daadwerkelijk wat aan kunnen schaffen zonder het budget voor de komende maand in een keer uit te geven, maar het zien van de meest prachtige winkels en producten maakt voor de meeste mensen heel veel goed.

Daarnaast is het interessant om de Bond Street aan te doen. Hier vindt men opnieuw de bekende, dure merken, maar dit alles in een achttiende-eeuwse stijl, waardoor de straat ook als bezienswaardigheid niet onder doet voor een aantal andere plaatsen. Opnieuw is het hier niet direct mogelijk om even lekker met de creditcard of bankpas te zwaaien, mits men geen rijke voetballer heeft getrouwd natuurlijk.

Shoppen in Covent Garden is een zeer trendy winkelstraat waar dit wel mogelijk is. Hier kan men shoppen in de grote designerwinkels, maar ook in de kleine boetiekjes. Tussendoor kan men de aankopen nog eens goed bekijken tijdens een hapje en een drankje in de verschillende caf├ęs en restaurantjes en maakt men de dag aan de hand van het live entertainment in de straten tot een geslaagd geheel. Oxford Street is natuurlijk de meest bekende plaats om te shoppen. Ieder jaar komen hier zo’n 200 miljoen bezoekers winkelen, waardoor een bezoek werkelijk niet mag ontbreken tijdens de stedentrip. Alleen de echte shopaholics weten hier te overleven en er een zinderende dag van te maken.

Uitgaan in Londen
Wat betreft het uitgaan in Londen kan men werkelijk op allerlei verschillende plaatsen terecht. De stad staat bekend om het nachtleven dat altijd door blijft gaan en ruimte biedt aan zowel de liefhebbers van een goed gesprek in een luxe loungebar, als de hardcore feestliefhebbers die het liefst de hele nacht ui hun dak gaan op de dansvloer. Onder andere Club Heaven en Club Koko zijn zeer populair, naast natuurlijk de talloze pubs en bars die de stad rijk is en die het nachtleven tot een ongekend attractieve trekpleister maken.

Comments (0)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*